Védőháló madarak ellen a Margit híd alatt

védőháló madarak ellen

A környezetünkben élő állatok védelme évről-évre fontosabb az emberek számára. Ezzel együtt mindannyian ismerjük a madarak által okozott kellemetlenségeket is, úgy mint a madárürülékkel csúfított ablakpárkány, vagy a tollal és egyéb piszokkal szennyezett erkély, ami bizony nem szép látvány. A védőháló humánus megoldást biztosít a madarak ellen. Jó példa erre a Margit híd alatt felhelyezett védőháló.

A városi környezethez alkalmazkodott galambok, verebek, varjak és fecskék okozzák a legtöbb nehézséget, ugyanis megpihennek, fészket raknak az épületek kiugró párkányain, gerendáin, éjszakai menedéket keresve beköltöznek padlásra, erkélyre, gépészeti berendezésekre, illetve egyéb védett helyekre. Az általuk szétszórt piszok, toll, madárürülék károsítja és elcsúfítja a felületeket. Egyéb problémát jelent, hogy maguk a madarak számos betegséget, élősködőt is terjesztenek, melyek az emberekre is ártalmasak. A madarak, főleg galambok és verebek által keltett zaj is sokakat késztet olyan termékek beszerzésére, mely távol tartja őket.

2015-ben a Híd Építő Zrt. fordult hozzánk mivel egy speciális helyen, a Margit híd alatt ütközött az említett nehézségekbe. A megoldást a képen látható madarak elleni védőhálóink elhelyezése jelentette, mely a madarak testi épségét nem veszélyeztető, diszkrét és esztétikus megoldást nyújt a problémára.

Került már szembe Ön is személyesen a jól ismert “madárproblémákkal”? Forduljon hozzánk bizalommal és hálóink segítenek kiküszöbölni a madarak okozta kellemetlenségeket.