Mike Bowman életét a védőháló mentette meg

Életet mentett a védőháló

A Gateway Motorsports Parkban a védő hálók egy ’69 Chevelle-t kaptak. A Pro Mod vezetője, Mike Bowman lassító ejtőernyője ugyanis kudarcot vallott, és a hálókba sodródott. Mike mégis saját erejéből tudott kilépni az autóból a védőhálónak köszönhetően.

410 km/órás sebességnél lépte át a célvonalat St. Louisban Mike Bowman pilóta, ekkor kellett volna kinyílni az ernyőknek.

A gyorsulási versenyekre épített Chevrolet Chevelle 410 km/órás sebességgel haladt át a célvonalon, és mindössze 5,8 másodperc kellett ahhoz, hogy megtegye a negyed mérföldes sprintet, ezt követően vallott kudarcot a technika.

A lassítóernyő nem nyílt ki ugyan, de a pilóta úgy taposta a féket, hogy csak úgy izzottak a féktárcsák. Sajnos ez sem volt elég ahhoz, hogy meg tudjon állni.

Egy professzionális drag pálya viszont szerencsére az ilyen helyzetekre is fel van készülve, igy a biztonsági háló megmentette Mike Bowman életét.

A teljes videót megnézheti itt: https://www.youtube.com/watch?v=96ccZlvcifA

Ha Ön is szeretne ilyen erős védőhálóra szert tenni, akár épitkezésen, akár egy sportpályán lenne rá szüksége, vegye fel velünk a kapcsolatot és személyre szabott tanácsadást nyújunk egyedi igényei alapján!


Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük