Védőháló mentette meg egy gyermek életét a sípályán

gyereket mentett a védőháló

Sípályákon gyakran találkozhatunk különböző védőhálókkal, melyek a sportolók biztonságát szolgálják. Sokak életét mentették már meg, de tavaly egy igen speciális helyzetet orvosoltak a kanadai Grouse Mountain egyik síliftjénél, ahol egy 8 éves kisfiú került bajba.

A sípálya elkerítő hálókkal a téli sportok kedvelői bizonyára találkoztak már. Ezek többniyre az útvonalak elválasztására, a sífelvonók elkerítésére szolgálnak. Ugyanakkor a veszélyesebb hegyi szakaszok, például szakadékok peremén a síelők biztonságát szavatoló hálók már inkább a speciálisabb körülményekhez lettek kifejlesztve, ezért nagy mértékű a terhelhetőségük, magas minőség és nagy szakítószilárdság jellemzi őket.

A közelmúltban egészen egyedi módon nyújtott segítséget egy síelőnek, aki a felvonón került életveszélyes helyzetbe.

A kanadai Grouse Mountain sípályáján egy 13 és egy 14 éves fiatal arra lett figyelmes, hogy egy 8 éves kisfiú lóg ki az egyik síliftből. A fiú 6 méter magasan kapálózott, a felvonó szélébe és édesapja kezébe kapaszkodva. Ebben a helyzetben már valószínűleg nem is bírta volna sokáig, amikor a fiatalok gyors mérlegelés után azonnal cselekedtek.

A pálya szélén kifeszített védőhálót és a sílift tartóoszlopánál kitett szivacsot tartották a bajba jutott kisfiú alá, aki végül elengedte a liftet és egyenesen a közepébe zuhant a rögtönzött mentőeszköznek.

Az ötlet és a gyors megvalósítás sikeresnek bizonyult, az eszköz tompította az esést és a kórházi vizsgálatok megállapították, hogy sérülés nélkül megúszta a balesetet a kisfiú. Az üzemeltető cég alaposan kivizsgálja az esetet mivel a szemtanúk szerint már a beszállásnál problémák adódtak, amit próbáltak is jelezni, de a hangos zene elnyomta a kiabálást.

Az ötlet sikeresnek bizonyult, az eszköz tompította az esést és a kórházi vizsgálatok megállapították, hogy a kisfiú sérülés nélkül megúszta a balesetet. Az üzemeltető cég természetesen alaposan kivizsgálja az esetet, mivel a szemtanúk szerint már a beszállásnál problémák adódtak, amit próbáltak is jelezni, de a hangos zene elnyomta a kiabálást.

A hős fiúk megkapták az életmentésért a jutalmukat a sípályától: egy egész szezonra szóló bérletet.

Reméljük, minden sípálya felszerelkezik az idei szezonban is a megfelelő eszközökkel a balesetek elkerülésére, amihez webshopunk kínálatában minden szükséges termék megtalálható. Nézzen körül!

Forrás: Lájk