Védőháló mentette meg egy gyermek életét a sípályán

gyereket mentett a védőháló

A kanadai Grouse Mountain sípályáján egy 13 és egy 14 éves fiatal arra lett figyelmes, hogy egy 8 éves kisfiú lóg ki egy síliftből. Védőháló segítségével mentették meg az életét.

A sípálya elkerítő hálókkal a téli sportok kedvelői bizonyára találkoztak már. A sípályák egymástól történő elválasztására, a sífelvonók elkerítésére szolgálnak. A veszélyesebb hegyi szakaszok, például szakadékok peremén a síelők biztonságát szavatoló hálók a speciálisabb körülményekhez lettek kifejlesztve, ezért nagy mértékű a terhelhetőségük, magas minőség és nagy szakítószilárdság jellemzi őket.

A megfelelő minőségű hálók, veszélyesebb helyeken történő kihelyezése sok életet mentettek már meg a téli sportokat űzők körében. A közelmúltban egészen egyedi módon nyújtott segítséget egy síelőnek, aki a felvonón került életveszélyes helyzetbe.

A kanadai Grouse Mountain sípályáján egy 13 és egy 14 éves fiatal arra lett figyelmes, hogy egy 8 éves kisfiú lóg ki egy síliftből. A fiú 6 méter magasan kapálózott, a felvonó szélébe és édesapja kezébe kapaszkodva. Ebben a helyzetben már valószínűleg nem is bírta volna sokáig, amikor a fiatalok az apa kiabálását hallva észrevették őket és gyors mérlegelés után hamar cselekedtek.

A fiatalok fogtak egy a pálya szélén kifeszített hálót és egy a sílift tartóoszlopánál kitett szivacsot, ezeket tartották a bajba esett kisfiú alá, hogy ha elengedi a liftet, akkor ebbe zuhanjon majd. Ebben a helyzetet észlelő felnőttek is segítségükre siettek, így már biztosabban tudták kifeszíteni a gyorsan eszkábált védőhálót.

Az ötlet és a gyors megvalósítás sikeresnek bizonyult, az eszköz tompította az esést és a kórházi vizsgálatok megállapították, hogy sérülés nélkül megúszta a balesetet a kisfiú. Az üzemeltető cég alaposan kivizsgálja az esetet mivel a szemtanúk szerint már a beszállásnál problémák adódtak, amit próbáltak is jelezni, de a hangos zene elnyomta a kiabálást.

A fiúk megkapták az életmentésért a jutalmukat a sípályától, egy egész szezonra szóló bérletet.

Gratulálunk a kis hősöknek és reméljük, hogy minden sípálya felszerelkezik a megfelelő eszközökkel a balesetek elkerülésére. Ehhez bátran nézzenek körbe webshopunkban.

video: https://youtu.be/HSMyFLAuCgA

forrás: https://lajk.startlap.hu/2019/03/05/hetkoznapi-hosok-gyerekek-mentettek-meg-egy-siliftbol-kieso-kisfiu-eletet/?fbclid=IwAR3K4Iloucm4ww8XRPBWR28sB3O5yIVc7kMzIB73sIXwCCcQII_O5CiOyyY


Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük